Gratis verzending vanaf 45 euro + cadeau!

Rosacea

Heb je last van Rosacea?

Herken je dit? Je ziet rode vlekken, er komen steeds weer ontstekingen bij, je ziet gesprongen adertjes en je huid blijft steeds rood en lijkt soms op te vlammen. Wij snappen dat dit heel vervelend is en je hier graag bij geholpen wilt worden. Wij kunnen jouw hierbij helpen!

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening in je gezicht. Symptomen zijn blozen, roodheid, bultjes, puistjes en uitgezette bloedvaatjes (couperose) Soms kan het zelfs lokaal pijnlijk of branderig aanvoelen. Er zijn verschillende vormen en fases van rosacea. Bij beginnende rosacea zien we voornamelijk roodheid op de wangen. Bij gevorderde rosacea kunnen er ook ontstekingen zichtbaar worden. Andere voorkomende klachten zijn geïrriteerde ogen, een brandend gevoel en een droge huid. Hormonen hebben een invloed op de ontwikkeling van rosacea, pilgebruik of oestrogeendominantie bevorderen rosacea.

Hoe ontstaat rosacea?

De oorzaak van rosacea is nog steeds onbekend. Echter, we weten nu dat erfelijkheid, bacteriën in zowel de darmen als op de huid, specifieke eiwitten en de aanwezigheid van de Demodex mijt een belangrijke rol spelen. Bovendien dragen UV-straling, stress, evenals bepaalde medicijnen en voedingsmiddelen bij aan het ontstaan en verergeren van deze aandoening. Bij rosacea is er sprake van een verzwakte huidbarrière, die een cruciale rol speelt. Wanneer deze barrièrefunctie is aangetast, kan de huid zich minder goed beschermen tegen externe invloeden, waardoor deze gevoeliger wordt voor verschillende triggers die leiden tot “flare-ups”. Dit uit zich in het openen van bloedvaatjes, resulterend in roodheid en warmte in de huid. Het varieert van persoon tot persoon welke triggers een reactie uitlokken.

Triggers voor rosacea:

Jouw eerste huid behandeling

Hoe kom ik van rosacea af?

Misschien heb je zelf al geprobeerd om jouw rosacea onder controle te krijgen. Het is heel vervelend als dit niet lukt. Gelukkig kunnen wij jou hierbij helpen maar dit vraagt wel geduld en zelfdiscipline. Wij hebben verschillende methodes die wij hiervoor kunnen inzetten. Wij gaan vooral op zoek naar jouw oorzaken van binnenuit waar leefstijl een grote rol in speelt. In combinatie met salon ondersteunende behandelingen kunnen wij rosacea in balans krijgen. Helaas is rosacea wel een chronische huidaandoening, die in sommige gevallen niet blijvend te genezen is. We kunnen het wel een stuk verminderen! Wij gaan onze uiterste best doen om rosacea zo snel mogelijk onder controle te krijgen maar dat kunnen wij niet alleen. Wij verwachten dat je onze adviezen goed opvolgt!

Contact

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

We starten elk traject met een uitgebreide intake en huidscan om een duidelijk beeld te krijgen van jouw huid. We stellen een persoonlijk behandelplan op en geven jouw advies over welke producten het beste bij jouw huid passen voor thuisgebruik. Wij willen rosacea zo snel mogelijk onder controle krijgen en daarmee zijn de juiste producten voor thuisgebruik heel belangrijk! Daarnaast gaan wij vooral opzoek naar de oorzaken van binnenuit. We kunnen onder andere hiervoor de microscopische bloedanalyse inzetten. We zien bij rosacea vaak een verstoring in de darmen. Het is belangrijk om de darmflora goed te herstellen. Daarnaast richten wij tijdens de salon behandelingen ons op het herstellen van de huid barrière. Een totaal aanpak, van binnen en van buiten. Wij geloven er namelijk in dat je huid alleen kan herstellen als je beide aspecten aanpakt! 
Tijdens ons behandeltraject maken wij tussentijdse foto’s door middel van onze huidscan om de voortgang goed in de gaten te houden en bij te sturen als dit nodig is. 

Onze holistische aanpak

Onze benadering is holistisch en wellicht anders dan je gewend bent. We richten ons voornamelijk op het vinden van de interne oorzaken en triggers. Alleen door deze aan te pakken, in combinatie met het gebruik van onze producten en ondersteunende behandelingen in de salon, kunnen we jouw huid weer onder controle krijgen. Het is een allesomvattende aanpak.