Gratis verzending vanaf 45 euro + cadeau!

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie komt veel voor in verschillende vormen en kunnen als storende vlekjes worden ervaren. We zien ze vaak verschijnen op het gezicht, de hals, het decolleté en/of de handen. Stoor jij je hier aan? Wij kunnen je helpen! We geven je graag alvast wat meer informatie over hyperpigmentatie en natuurlijk hoe je er vanaf komt!

Wat is hyperpigmentatie?

Overal in de huid heb je pigmentcellen. We noemen ze ook wel melanocyten. De pigmentcellen maken pigment (melanine) aan. Wanneer je huid bijvoorbeeld veel wordt blootgesteld aan zonlicht worden de pigmentcellen extra actief. De cellen gaan dan meer pigment aanmaken. We spreken van hyper pigmentatie wanneer de melanocyten overtollig melanine produceren op een plaatselijke plek. Er is een plaatselijke verstoring in de aanmaak van melanine waardoor melanine zich opstapelt. Hierdoor ontstaan er vlekjes/ verkleuringen die donkerder dan je eigen huidskleur kunnen zijn maar soms ook lichter.

De meest voorkomende plekken waar hyperpigmentatie ontstaan is op de gebieden waar het meest wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Dit is voornamelijk op je gezicht, hals, nek, decolleté en handen.

Hyperpigmentatie wordt vaak gezien als storende vlekjes. Ze ontstaan onder invloed van allerlei inwendige – en uitwendige factoren zoals veroudering, zwangerschap, medicatie, acne, hormoonverstoringen en/of erfelijke aanleg. Met de juiste salon ondersteunende behandelingen en producten voor thuisgebruik kunnen de eerste resultaten al snel zichtbaar worden. Hiervoor is het wel heel belangrijk om onze adviezen goed op te volgen!

Hoe kom ik van hyperpigmentatie af?

Hyperpigmentatie kan oppervlakkig zitten in de opperhuid maar kan ook dieper in de huid voor komen. Hoe oppervlakkiger de hyperpigmentatie, hoe beter het te behandelen is. Pigmentvlekken in de diepere huidlagen vragen een andere aanpak. In sommige gevallen kunnen wij er wel voor zorgen dat het lichter wordt maar kunnen wij het niet geheel laten verdwijnen. Tijdens onze intake kunnen wij gelijk zien hoe diep de hyperpigmentatie zit en geven wij jou advies over welk behandeltraject het beste voor jouw huid is.

Hyperpigmentatie

Onze holistische aanpak

Onze benadering is holistisch en wellicht anders dan je gewend bent. We richten ons voornamelijk op het vinden van de interne oorzaken en triggers. Alleen door deze aan te pakken, in combinatie met het gebruik van onze producten en ondersteunende behandelingen in de salon, kunnen we jouw huid weer onder controle krijgen. Het is een allesomvattende aanpak.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

We starten elk traject met een uitgebreide intake en huidscan om een duidelijk beeld te krijgen van de huid en hoe diep de hyperpigmentatie zit. We stellen een persoonlijk behandelplan op en geven advies over welke producten het beste bij jouw huid passen voor thuisgebruik. Wij gaan ons uiterste best doen om hyperpigmentatie goed aan te pakken en daarmee zijn de juiste producten voor thuisgebruik heel belangrijk! Het is belangrijk om producten te gebruiken met actieve werkstoffen erin die ervoor gaan zorgen dat de melanine productie wordt afgeremd. Daarnaast is het belangrijk om je huid goed te beschermen met een hoge zonnebeschermingsfactor. Hiermee voorkom je dat hyperpigmentatie wordt verergerd. Dit geldt niet alleen in de zomer maar ook in de winter! Wees voorzichtig met UV-straling van de zon.

Jouw eerste huid behandeling