Droge huid en/of vochtarme huid

Wist je dat er een verschil is tussen een droge huid en een vochtarme huid? 

Allereerst is de huid je grootste orgaan van je lichaam. Het beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals ziekteverwekkers, giftige stoffen en zonlicht. 

Een droge huid heeft een tekort aan talg(vet). Dit wordt ook grotendeels genetisch bepaald. Een droge huid herken je aan vroegtijdige, diepere rimpelvorming en fijne poriën, meestal zonder onzuiverheden. 

Een vochtarme huid is een huidconditie en kan bij iedereen voorkomen. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren denk aan weerinvloeden, airco, verwarming, roken, bepaalde voeding of het gebruik van producten met agressieve ingrediënten.

Het is te herkennen aan een droog en trekkerig gevoel. Ook zie je vaak op je wangen en voorhoofd een strakke glans zichtbaar worden. Een vochtarme huid kan ook leiden tot een verhoogde talgproductie waardoor er onzuiverheden ontstaan. Je huid probeert namelijk het gebrek aan vocht te compenseren.

Met de juiste producten in combinatie met onze gezichtsbehandelingen kunnen wij een droge en/of vochtarme huid weer in balans brengen.