Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening in je gezicht. Je kunt het herkennen aan roodheid en uitgezette bloedvaatjes. Soms zijn er ook puistjes en bultjes zichtbaar. De huid barrière is bij rosacea aangetast. De huid barrière heeft een belangrijke functie en zorgt voor een mooie gezonde huid. Doordat de huid barrière is beschadigd heeft het een verminderde werking en kan je huid hierdoor de schadelijke invloeden van buitenaf moeilijk tegenhouden. Je huid wordt gevoeliger voor allerlei triggers. De bloedvaatjes gaan open staan en je huid is rood en warm.

website

Wat is de oorzaak van rosacea?

De oorzaak is nog steeds onbekend. Maar inmiddels weten wij wel dat erfelijkheid, bacteriën in de darmen en op je huid, speciale eiwitten en de Demodex mijt een rol spelen. Ook speelt UV-straling, stress, bepaalde genees- en voedingsmiddelen mee.

Rosacea is een chronische huidaandoening. Het gaat dus niet geheel weg. Maar we kunnen het wel sterk verbeteren en verminderen door samen de huid barrière te herstellen en je huid sterker te maken.

Er zijn bepaalde triggers die rosacea verergeren:

  • UV-licht, overgang van warm naar kou of andersom kunnen een aanval van roodheid veroorzaken.
  • Overmatig nuttigen van alcohol, koffie, zuivelproducten en kruiden zorgen voor een verwijding van de bloedvaatjes met als gevolg dat de huid meer roodheid vertoont.
  • De Demodex mijt, een bacterie die 20 keer meer aanwezig is in de huid met rosacea dan een ‘’gezonde’ huid. We hebben miljoenen micro- organismen waaronder bacteriën en schimmels. Het is normaal en de huid heeft deze microben ook nodig maar in het geval van rosacea zou de demodex mijt aanleiding geven tot ontstekingsvorming in de huid.
  • Teveel aan stress of emoties.
  • Harde zandachtige scrub producten tasten de huid barrière nog meer aan.
  • Huidverzorgingsproducten met irriterende ingrediënten zoals alcohol en parabenen.
  • Bepaalde medicijnen zoals corticosteroïden of vaatverwijdende medicijnen.
  • Roken.

Vermijdt zoveel mogelijk deze triggers om opvlammingen te voorkomen.

website-64

Heb je last van rosacea?

En zou je dit graag willen verbeteren? Neem dan contact met ons op. Samen gaan wij de huid barrière weer herstellen en de roodheid verminderen. Dit doen wij door middel van een combinatie. Wij kijken naar je voeding/levensstijl in combinatie met salonbehandelingen en thuisproducten. Alleen door het compleet aan te pakken kunnen wij rosacea verminderen.

Medik8 heeft een speciale product lijn gericht op de gevoelige, onrustige en rode huid. Daarnaast hebben wij de calming facial behandeling in de salon. Deze behandeling is speciaal gericht op de gevoelige, onrustige en rode huid.