Wat is hyperpigmentatie?

Overal in de huid heb je pigmentcellen. (melanocyten) De pigmentcellen maken pigment (melanine) aan. Wanneer je huid veel wordt blootgesteld aan zonlicht maakt de huid ook meer pigment aan. We spreken van hyper pigmentatie wanneer de melanocyten overtollig melanine produceren. Melanine hoopt zich op en er ontstaan vlekjes. De vlekjes/verkleuringen kunnen donkerder zijn dan je eigen huidskleur maar soms ook lichter.

De verschillende vormen van hyperpigmentatie

Er zijn verschillende vormen van hyperpigmentatie soms is het aangeboren en soms komt het pas op latere leeftijd. Medicatie, hormonale veranderingen, irriterende stoffen in cosmetica kunnen allemaal een oorzaak zijn van hyperpigmentatie.ย Daarnaast speelt de zon een belangrijke rol. Het is daarom ontzettend belangrijk om voorzichtig te zijn met UV-straling van de zon. UV-straling is er altijd, ook in de winter! UV-straling brengt schade in de huid. Bescherm je huid dagelijks met een SPF-factor ook in de winter.

website-59

Pigmentvlekken, het kan best storend zijn! Hoe kom je er vanaf?

Medik8 heeft een speciale productlijn om hyperpigmentatie aan te pakken met zachte ingrediรซnten. Wij geloven niet in het gebruiken van harde chemicaliรซn die de huid bleken en beschadigen.ย Door de juiste producten te gebruiken in combinatie met de salonbehandelingen kunnen wij hyperpigmentatie aanpakken.

Heb je last van pigmentvlekjes/verkleuringen en wil je dit graag aanpakken? Boek dan onze Brightening Facial behandeling. Deze behandeling is speciaal gericht op de gepigmenteerde huid.