Gratis verzending vanaf 45 euro + cadeau!

Heb ik een droge of een vochtarme huid?

Droge huid

Verschil droge huid en een vochtarme huid

Wist je dat er een verschil is tussen een droge huid en een vochtarme huid?
Een droge huid is een huidtype. Dat betekent dat je hiermee wordt geboren. Het houdt in dat je huid minder talg produceert. Je kunt een huidtype van nature niet veranderen, maar je kunt de huid wel in goede conditie brengen. Een droge huid voelt vaak ruw aan en kan schilfering laten zien. Het is hierbij van belang om de juiste producten te kiezen. Ons advies is om te kiezen voor crèmes die de huid voeden en herstellen.

Vochtarme huid

Een vochtarme huid is een huidconditie; de huid heeft een tekort aan water in het stratum corneum (bovenste huidlaag) Een vette huid of gecombineerde huid kan ook vochtarm zijn. Een vochtarme huid kan strak aanvoelen, ziet er dof uit aan laat craquelé zien. Ook kan het tekenen van gevoeligheid/irritatie vertonen. Een vochtarme huid ontstaat vaak door externe factoren zoals; verwarming, airconditioning, zon, te lang en te warm douchen etc. Bij een vochtarme huid is het van belang om te hydrateren.

Kun je een droge en vochtarme huid tegelijkertijd hebben? Je huid produceert van nature talg. Dit laagje talg geeft jouw huid namelijk bescherming. Wanneer je huid te weinig talg produceert, zal het laagje niet voldoende bescherming geven en kan er vocht worden onttrokken aan je huid. Op dat moment kan er sprake zijn van zowel een droge als vochtarme huid. Hierbij is het dus van belang dat je jouw huid hydrateert én voedt.